Skip to main content

Av Ove Eikje.

Jeg fikk ta imot Jesus etter å ha hørt på nærradioen. Dette måtte jeg fortelle til Reidar. Da telefon forbindelsen var opprettet med han på oljeplattformen, sa jeg: «Nå hører jeg Jesus til!»

Guds kall arbeidet på høytrykk, og jeg måtte ned i kabinen min på plattformen. Der la jeg meg på kne og ropte: «Herre, her er jeg, ta meg, bruk meg!» Dette sier ekteparet Brit og Reidar Bårdsen fra Akrehamn på Karmøy. Under en vekkelse på øya i 1989 fikk Jesus komme inn i deres liv, og det ble en ny atmosfære i hjemmet deres.

Ringte og bad om forbønn.

Hvordan begynte Guds kall å arbeide i deg, Brit?

Jeg var så urolig og redd, for det var noe som manglet i livet mitt. Så skrudde jeg på nærradioen som hadde overføring fra vekkelsesmøtene på bedehuset, men det var så mye bråk omkring meg at jeg slo av igjen. Jeg ville heller prøve om fjernsynet hadde noe å by på. Men jeg fikk ikke ro, og senere skrudde jeg på nærradioen igjen. De som hadde behov for hjelp, kunne ringe inn. Derfor slo jeg på tråden og bad om forbønn både for meg selv, Reidar og barna. Brit husker at dagen etter hørte hun på direkte sendingen fra møtet.

Det var noe som skjedde med meg da forkynnelsen om Jesus strømmet ut av radioen. Jeg fikk høre noe godt som gjorde at jeg både gråt og lo. Den natta ble det ikke mye søvn, forteller Brit.

«Er du blitt åndelig?»

Reidar var på oljeplattformen på Ekofisk da dette skjedde. En dag fikk han telefon fra kona, som fortalte at hun skulle på møte.

Jeg visste at hun ville bøye seg for Jesus, for det hørte jeg på stemmen hennes. «Er du blitt åndelig?» spurte jeg. Men kallet fra Gud begynte å uroe meg etter denne samtalen. Jeg ble så ydmyk og redd, jeg måtte ha på lyset da jeg skulle legge meg til å sove på plattformen. Reidar glemmer ikke så lett telefonsamtalen med Brit dagen etter. Da forbindelsen var opprettet, sa hun: «Nå hører jeg Jesus til!»

Hvordan reagerte du på at kona var blitt kristen?

Det sveiv rundt i hodet mitt både gode og vonde tanker. «Hvorfor ventet du ikke til jeg kom hjem?» spurte jeg. «Det er ikke sikkert at jeg får noen ny anledning til å komme til Jesus», svarte Brit. Jeg hadde det så vondt. «Du må be for meg også», sa jeg. «Ja», svarte Brit, «vi har allerede begynt.»

Omvendelse på oljeplattformen

Reidar var radiotelegrafist på oljeplattformen, og det var vanskelig for han å konsentrere seg om arbeidet denne dagen. Tankene var helt andre steder enn der de burde ha vært.

Jeg måtte ned i kabinen min på plattformen, for Guds kall arbeidet på høytrykk! Jeg la meg på kne på golvet og ropte: «Herre, her er jeg, ta meg, bruk meg!» Jeg fikk slik fred i mitt indre etterpå. Det var ikke lenge etter at jeg ringte hjem til mi kjære hustru. Det første jeg hikstet fram om det som hadde skjedd, var «Han har greid å ta meg!»

Jeg ble så hjerteglad da Reidar fortalte at han hadde tatt imot Jesus, Jeg trodde ikke det skulle skje så snart. Jeg lengtet slik til at vi kunne møtes og samtale om det som hadde skjedd, sier Brit.

Gråt på helikopteret

Jeg satt og gråt på helikopteret over Nordsjøen da jeg skulle hjem til Brit og barna – og det var gledestårer. Jeg lengtet etter å treffe dem! I Stavanger kjøpte jeg blomster som jeg skulle ha med hjem, forteller Reidar.

Jeg gledet meg slik til at han skulle komme hjem – for vi hadde så mye å samtale om, legger Brit til.

Det var som om vi møttes for første gang – så mye nytt var skjedd! Jesus betydde så mye for oss. Nå kunne vi lese i Bibelen sammen, og samtale om åndelige spørsmål. Det var så godt å dele Guds ord sammen, for vi får noe i Ordet. Før var det det så vidt vi våget å gløtte bort på Bibelen, der den stod nedstøvet i bokhylla. Det var som en drøm ble virkelighet.

Det kan bli for seint

Jesus har gjort opp for oss. Det er så stort at det er en plass vi kan gå med våre synder, vi skal få legge dem av hos Jesus. Det er godt å få lov til å komme til Ham.

Tror dere at det er flere som går og lengter etter fred med Gud?

Ja, det tror vi virkelig. Det er vår bønn og oppfordring at de må komme til Jesus nå mens de er kalt av Gud.

En dag kan det bli for seint – for alltid, avslutter Brit og Reidar Bårdsen.

 

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply