Bør vi støtte «Sankta Lucia» feiringen?

alucia

Feiringen av Sankta Luciadagen (13. desember) er etter Lucia av Siracusa. Hun var en kvinne født på 280-tallet på Sicilla som led matyrdøden. Etter sin død ble hun utnevnt som helgen av den katolske kirke.

Den katolske kirkes helgendyrking strider imot Guds ord. Det er ren avgudsdyrkelse. Kun Gud skal vi tilbe!

Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. Du skal ikke tilbe dem og ikke dyrke dem!
2 Mos 4-5

Det er kanskje søtt når våre minste barn kler seg i hvitt og bærer brennende lys mens de synger den velkjente Luciasangen, men det er de færreste som tenker på hva som ligger bak Luciadagen. Som kristne bør vi ta sterk avstand fra den.

Å gi sin støtte til Luciadagen, er å gi sin støtte til den katolske kirke. Før du gjør det, bør du absolutt være klar over hva de står for (Historien om den romersk katolske kirke).

Det er like stor avstand mellom kristendommen og den romersk katolske kirke, som det er mellom kristendommen og mormonene.

Sankta Lucia

– 1 –

Snart senker natten seg i stall og stuer.
Solen har gått sin vei, skyggene truer.
Inn i vårt mørke hus stiger med tente lys,
Sankta Lucia, Sankta Lucia!

– 2 –

Natten er mørk og stum. Med ett det suser
i alle tyste rom som vinger bruser.
Se på vår terskel står, hvitkledd med lys i hår,
Sankta Lucia, Sankta Lucia!

 

Ronny R. Larsen

About Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

Legg gjerne igjen en kommentar, men husk å bruke søkemotoren før du stiller et spørsmål. Bruk helst ditt riktige navn, så sant du ikke ønsker å være anonym.