Skip to main content

Peter Derek Vaughan Prince, født 14 august 1915 i Bangalore, død 24 september 2003 i Jerusalem, var en britisk filosof, teolog, evangelist, og en karismatisk bibellærer innen pinsebevegelsen. Han var en av verdens mest anerkjente bibellærere og forfatter. Han skrev over 50 bøker, over 450 audio og 150 DVD-er. Mange av disse er oversatt og publisert til mer enn 80 land. Her taler han om hvordan å motta den Hellige Ånd, hvordan én bli døpt i Ånden, og hvorfor og hvordan én kan tale i tunger.


Hans undervisning er fremdeles dagsaktuell, og globalt er det i dag mange nasjonale DPM-kontorer som viderefører hans undervisning, deriblant Derek Prince Ministries NORGE. Derek Prince var født i India av britiske foreldre. Han tok utdannelse i gresk og latin ved Eton College og Cambridge University i England. I tillegg tok han utdannelse i moderne filosofi ved King’s College. Han studerte også hebraisk og arameisk, begge ved Cambridge University og the Hebrew University in Jerusalem. I tillegg behersket han flere andre språk.

Mens han var i det militære under den andre verdenskrig, begynte han å studere Bibelen og fikk et  livsforvandlende møte med Jesus Kristus. Gjennom disse studiene dro han to konklusjoner: at Jesus Kristus lever og at Bibelen er en sann, relevant og dagsaktuell bok.  Disse konklusjonene endret livet hans, og siden da viet han  livet sitt til å studere og undervise fra Bibelen. Derek Prince døde i 2003 i en alder av 88 år.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply