Er onani galt for kristne?

Det er riktig å ha et sunt forhold til sin egen seksualitet og kropp, og for mange kvinner er onani faktisk en nødvendighet for å kunne oppnå orgasme under samleie. At alle kvinner kan få orgasme av penetrering alene er feil.

12 Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.
1. Kor 6, 12

Vi skal ikke la noe få makt over vår kropp eller tanker. Det betyr at onani ikke må få lov til å bli en avhengighet, en tvangshandling, som leder oss i synd. Tanker kan så lett gå over til fantasier om utroskap og sex utenfor ekteskapet. I kjølevannet av dette følger ofte pornografi. Det er ødeleggende på flere måter og gir et feil inntrykk av hva sex er.

Jesus sier at hver den som ser på et annet menneske av lyst, har allerede begått utroskap i sitt hjerte. (Matt 5, 27-28). Det er så alvorlig Gud ser på synd. Tanken bak det kan godt være at personen du lyster etter, er den siste du ønsker å dele evangeliet med.

Så onani er ikke synd, men våre tanker kan lett bli det.

Ronny R. Larsen

About Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

6 Comments

 • Tobias Spinnangr Sindre sier:

  Men enten dere nå spiser eller drikker, eller hva dere gjør, gjør alt til Guds ære! (1. Korinter 10:30) er onani å gjøre noe til Guds ære? Vær så snill svar. Helst Ronny R. Larsen.

  • I bibelen står det at alt som ikke er av tro er synd (Rom 14:23). Det meste vi gjør i våre liv er synd. I våre tanker synder vi mot Gud hver dag. Det betyr ikke at vi skal slutte å tenke. Det betyr at uten Jesus er det ingen vei til himmelen, for kun Han levde et syndefritt liv som ikke vi klarer.

   Hvis man skal trekke frem 1 Kor 10:31 i forbindelse med det onani, så må man også trekke det frem når det i andre forhold. Man kan jo spørre om seksuelt samkvem i ekteskapet er til Guds ære? Er det til Guds ære om vi gir noen en klem? Er det til Guds ære når et ektepar har samlivsproblemer? Er det til Guds ære om noen mister et barn under fødselen?

   Nei, det er ikke det verset handler om. Når vi gjør noe som er etter Guds vilje, så gir vi Gud æren og takk for det. Når vi opplever noe som er etter Hans plan, så gir vi Ham all ære og takk for det. Når vi er så heldige at vi har mat på bordet så gir vi Ham æren for det og sier takk.

   La meg spørre deg, er du et godt menneske? Er du et godt nok menneske til å komme til himmelen? Ta testen å se på http://needGod.com – Klarte du testen?

   • Tobias Spinnangr Sindre sier:

    Ja å gi en klem er ofte neste kjærlighet, å ha sex innenfor ekteskap er noe Gud skapte for at det skulle være godt, ect. Jeg tror på Jesus og han er den eneste veien til himmelen, hvis man ikke tror på ham går man fortapt, men en kristen skal være Kristi trell. Jesus sier at man ikke kan tjene to Herrer. Å ha sex innenfor ekteskap blir jo igjen bra siden man ventet til ekteskap og da blir jo det å adlyde Guds bud. Jeg er en synder. Ingen søker Gud som Paulus snakker om i Romerbrevet. Du må ikke tro at jeg tror jeg er noe bedre enn andre. Paulus sier at alle som gjør urett ikke skal arve Guds rike. Tenk hvis onani er urett. Men som sagt man blir frelst med tro ikke ved gjerning.

    — Linje fjernet —

    Johannes sier at man ikke skal elske verden, men er ikke onani av verden? Hebreer brevet snakker om at det er en velsignet «seng» innenfor ekteskap og en forbannet seng, all sexuell umoral, men det er ikke noe i midten.

    • Hei.

     Jeg tror du muligens misforstår meg. Selve den seksuelle handlingen som foregår i et ekteskap er ikke en handling som på noen måte ærer Gud, men det er den del av ekteskapet. Å referere til at den seksuelle handlingen skal ha noe med å ære Gud er i mine øyne blasfemi. Handlingen som blir utført både i et ekteskap eller alene har ingen ting med 1 Kor 10, 31.

     Selv om det ikke er en handling som ærer Gud, så er det likevel en del av livet. Onani er på mange måter synd når tankene går over i fantasier om andre mennesker. Da er man utro i sitt hjerte. Noen kan referdiggjøre det ved å si at tankene dreier seg om sin ektefelle, mens samtidig kan det likevel være synd fordi handlingene i fantasien er på kanten av hva som er tillatt eller ærbødig. Er tankene innen for ekteskapet så er ikke onani synd.

     Du referer til 1 Joh 2, 15 som sier: Elsk ikke verden, heller ikke de ting som er i verden! Om noen elsker verden, da er ikke Faderens kjærlighet i ham.»

     Vi lever i verden, og som Paulus selv sier, vi kan jo ikke melde oss ut av verden. Likeledes skal vi elske våre medmennesker som også er i verden. Betyr det at vi ikke har Faderens kjærlighet fordi vi skal elske de som er i verden? Langt der i fra, men, man kan lett vri bibelvers ut av sammenheng om det er det man ønsker.

     Denne verdens Gud er mammon. Utroskap, pengejag, rus, avguder tilhører denne verden, og det skal vi ikke elske. Er vi frelste så er Faderens kjærlighet i oss. Det er ingen fordømmelse for den som er i Kristus.

 • Trond Kabo sier:

  Hei Ronny
  Har et spørsmål til deg: Har du lest mye “ikke religiøs literatur” i ditt liv?

  Et tilleggsspørsmål: Hva har du i såfall lest?
  (håper du ikke finner spørsmålene irrelevante!)

  • Før jeg ble frelst så kunne jeg lese ei spennende bok av og til. I bokutvalget hjemme er det ganske blandet. Svært lite religiøst litteratur, da jeg er imot religion.

   Religion er et uttrykk som jeg normalt ikke assosierer med kristendommen. Jesus kom for å oppheve religion. Hvis religionen er så fantastisk, hvorfor har den startet så mange kriger? Hvorfor bygger den store flotte kirker når den mislykkes med å fø de som sulter. Den forteller enslige mødre at de er horer og at Gud ikke elsker dem hvis de noen gang har vært skilt, men Gud i det gamle testamentet forteller at det faktisk er de religiøse som er horer. Problemet med religion er at den aldri kommer til kjernen. Religion er kun en handling som i en lang liste over oppgaver. Religionen sier gjøre, Jesus sa det er gjort. Religionen sier slave, Jesus sier sønn. Religionen gjør deg blind, men Jesus lar deg se.

   Det er dette som gjør religionen og kristendommen to forskjellige grupper. I religionen er det mennesket som søker Gud. I kristendommen er det Gud som søker mennesket. Da Jesus gråt det er fullbragt, så tror jeg faktisk han mente det. Hvis Jesus var her i dag, ville kirken slippe ham inn?

   Men siden du lurer, så er det bøker som strekker seg fra Friedrich Nietzsche, Charles Darwin, Torah, Bibeler av forskjellige oversettelser osv.

Legg gjerne igjen en kommentar, men husk å bruke søkemotoren før du stiller et spørsmål. Bruk helst ditt riktige navn, så sant du ikke ønsker å være anonym.