Skip to main content

Av Ray Comfort.

Uttrykket «født på ny kristen» er et forvirrende begrep. Det er som å si: «Jeg er sykepleier sykepleierskeHvis noen er en sykepleier, så er han eller hun også en «sykepleierske». Hvis noen er en «sykepleierske» , så er de også en «sykepleier».

Det finnes ikke to ulike kategorier av kristne. Hvis noen er født på ny, så er hun eller han en kristen. Hvis de er en kristen, så har de blitt født på ny (Joh 3, 1-5).

Ved å bruke uttrykket «født på ny kristen», så begår vi den samme feilen av de som sier «Jeg er en kristen, men jeg er ikke født på ny.» Det er både bibelsk og bedre å bare kalle deg selv en «kristen». Det var slik disiplene gjorde det. (Apg 11, 26).

Author Ray Comfort

Ray Comfort is the best-selling author of more than 60 books. He is also the co-host of an award-winning television program (with actor Kirk Cameron) which is seen in 123 countries. He has spoken on the subject of atheism at Yale and other prestigious universities, debated on ABC's Nightline, written, God Doesn't Believe in Atheists, The Atheist Test (booklet--over one million copies sold), You can Lead an Atheist to Evidence But You can't Make Him Think, and, Evolution: A Fair Tale For Grownups (Bridge Logos). He was a platform speaker for American Atheists, Inc., at their 2001 National Convention. Ray and his wife Sue live in Southern California. All textual material published with written permission by Living Waters.

More posts by Ray Comfort

Leave a Reply