Skip to main content

Hva er husrenselse?
Denne teksten handler ikke om husvask, insekter eller skitne rom. Husrenselse handler om å nøytralisere ugunstige energier, sjelsavtrykk, onde ånder, gjenferd og føre sjelen til et dødt menneske over til den andre siden.

De som utfører eller tror på dette, er overbeviste om at det dreier seg om noe overnaturlig. Det er ikke så langt i fra sannheten.

Nå som vi har definert husrenselse, la oss se nærmere på hva det egentlig er.

Sannheten
Sannheten er at når et menneske, som ikke har tatt imot Jesus som sin frelser (og kristne bør på det sterkeste inneha Guds fulle rustning [1. 10 Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan stå dere mot djevelens listige knep. 12 For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 13 Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. 14 Stå da fast! Spenn sannhetens belte rundt livet og kle dere i rettferdighetens brynje, 15 stå klar med fredens evangelium som sko på føttene. 16 Hold alltid troens skjold høyt! Med det kan dere slukke alle den ondes brennende piler. 17 Ta imot frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. 18 Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be alltid i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige… Ef 6, 13-18] før de i det hele tatt forsøker seg på utdrivelse), renser et hus for sjeler, ånder [2. Ond ånd er det samme som demon] eller uønskede energier, så har det mennesket ingen makt eller myndighet.

Det de tror er et gjenferd, ånd, energi eller sjelsavtrykk, er i realiteten noe helt annet. Det er en demon[3. What are demons?].

En ond ånd kan utgi seg for å være en avdød.

Det er demonen selv som velger å forlate huset, fordi det egentlige målet har blitt oppnåd. Målet for den onde er at mennesker skal bli forledet bort i fra Gud, og tro på det overnaturlige [5. Er det mulig å kommunisere med de døde?][6. Advarsel mot spiritisme, horoskop og sannsigelser].

Slik blir mennesker lurt og forledet bort i fra evangeliet om frelsen. Det er slik den onde og hans hjelpere virker.

Farlig?
Det er svært farlig å prøve dette uten å ha autoritet til det. I apostlenes gjerninger leser vi hvor katastrofalt det gikk for de sju jødiske åndemanerne som prøvde å drive ut en ond ånd på samme måte som Paulus. Samtlige ble overmannent og brutalt slått til blods.

13 Noen omreisende jødiske åndemanere forsøkte også å si fram Herren Jesu navn over dem som var besatt av onde ånder, og sa: «Jeg besverger dere ved den Jesus som Paulus forkynner.» 14 Det var sju sønner av den jødiske overpresten Skevas som drev på med dette. 15 Men den onde ånden svarte dem: «Jesus kjenner jeg, og jeg vet hvem Paulus er, men hvem er dere?» 16 Mannen som var besatt av den onde ånden, fór løs på dem, overmannet dem alle og slo dem til blods, så de rømte ut av huset nakne og forslåtte.

Apg. 19, 13-16

Konsekvensen av å prøve på det samme selv, uten å være kristen, kan bli langt mer farlig enn det de sju åndemanerne fikk oppleve.

Når én besatt overmanner sju menn, bør vi ta oss i vare! Jeg skal også fortelle en episode fra mine tidligste erfaringer: Jeg ba om å få se hva som plaget en person. Så fikk jeg se en av denne personens forfedre kaste forbannelser over hans slekt, fordi moren hadde blitt en kristen. Da denne ånden fikk se meg, kastet den en kraft mot meg som slo meg ut av kroppen, og jeg så meg selv sitte i stolen fra et punkt oppe i taket. Jeg påkalte Jesu blod og kom straks tilbake i kroppen, og den jeg ba for ble fri. Men hva om jeg hadde vært uvitende om hva jeg skulle gjøre?! [7. Sigbjørn Rønning]

De onde åndene kan følge med deg. De onde åndene kan angripe deg med plager i form av sykdommer (både fysisk og psykisk) som i verste fall kan lede til dødsfall.

Ikke la dere lure av spillefilmer med katolske prester [8. Are Catholic Priests the only ones who can do exorcisms?] som driver ut onde ånder. De katolske prestene har ingen myndighet over de onde åndene.

15 Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle som Gud har skapt! 16 Den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Men den som ikke tror, skal bli fordømt. 17 Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.»

Mark 16,15

Kun som troende gjennom Jesus har vi autoriasjon gjennom Ham til å drive ut onde ånder. Konsekvensen av å prøve på det samme selv, uten å være beskyttet, kan bli langt mer katastrofalt enn det de sju åndemanerne fikk oppleve.

På en skole var det en gruppe jenter som begynte å leke med et ouijabrett. Det var ment som et uskyldig eksperiment. En dag stavet brettet en setning: Within a week one of you will be dead (Om en uke vil en av dere dø). Den uken døde en av jentene i en ulykke. Resten av jentene ble naturligvis skremte, og visste ikke hva de skulle gjøre videre.

De som involverer seg i det okkulte, åpner seg selv opp for besmittelse fra en ond åndeverden, som er imot Gud.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Join the discussion 6 Comments

 • Lars Roger Moen sier:

  Jeg leste dette med stor interesse, vi er plaget med det vi kaller for de andre her i huset, har vel lenge ment at de andre her ikke er gode. Etter en episode her med et maleri med et kors på, som ble satt vekk under oppussing med korset feil vei. Har det vært mye her som er kaldt og ikke gir noen god følelse. Vår datter som er sensitiv for slike ting sa som det første hvordan orker dere og være her. Kulden kommer snikende hver kveld med en fuktig tung luft.

  Er det mulig å fjerne dette på en trygg måtte.

  Mvh
  Lars Roger Moen

  • Hei.

   Når alt annet av naturlige årsaker er eliminert bort, og man er overbevist om at det er et nærvær av «de andre» i huset», så vil jeg først og fremst spørre deg, har du en kristen bakgrunn?

   Deretter vil jeg spørre dere, vil dere si at dere er et godt menneske, et godt nok menneske til å komme til himmelen (hvis dere ikke tror på en himmelen, så sier jeg «hvis» det finnes en himmel)?

   Ta gjerne testen i sammen som gir svar på dette på http://needGod.com

   Så til ditt spørsmål: Ja.

 • Lars Roger Moen sier:

  Hei
  Nei jeg vil ikke si at jeg har en kristenbakgrunn, når det gjelder å være et så godt menneske at en kommer til himmelen, så må jeg svare at det er jeg ikke. Om den finnes eller ikke. Testen viste klart at jeg ikke var klar for å komme ditt.

  Så hva gjør jeg da med de ekstra som er her?

  Lars Roger

  • Hei.

   Det har alltid vært populært å oppsøke klarsynske (som du sikkert har sett på tv i åndenes makt). At det det finnes noen få av dem som har suksess, tror jeg det er ingen tvil om. At det er dem som bare er der for å tjene penger er det heller ingen tvil om.

   Det har alltid eksistert mennesker som har overnaturlige evner, men som bruker de til å lede mennesker bort i fra Gud gjennom det de gjør. Du har «troen på et liv på andre siden» eller «troen på et evig liv som gjenganger som må ledes bort til lyset».

   Det er populært og attraktivt i forhold til det enkle frelsesbudskap om at Jesus døde for oss, slik at hver den som tror skal få evig liv og ikke gå fortapt. Ikke er det rart man blir forvirret i alle religionene som eksisterer og alle de millionene av guder som mennesket selv har skapt (det finnes til og med de som anser seg selv som gud).

   Du vil aldri ha noen beskyttelse eller autoritet mot onde ånder når du ikke er en kristen, og det er heller ikke et argument for å bli en kristen (å bli en kristen blir du som du så av testen, på grunn av hva Jesus gjorde for oss på korset). (se gjerne hvordan bli en kristen

   Kristendommen kan dog bevises til å være den eneste sanne trosretning (Se http://kristenbloggen.net/spormal-hvordan-kan-du-vite-at-kristendommen-er-den-eneste-sanne-religion/ eller http://kristenbloggen.net/hvis-gud-eksisterer-hvorfor-kan-han-ikke-bruke-flere-religioner-leder-ikke-alle-veier-til-gud/).

   Grunnen til at jeg forteller deg alt dette, er fordi du høres oppriktig ut og det høres ikke ut som du er noen religiøs ateist som fornekter Gud. Det virker ut som du er åpent for at det finnes noe mellom himmel og jord. Hvis du hadde vært en ateist, så hadde jeg gått gjennom hvorfor Gud finnes og presentert beviser for Hans eksistens og hvorfor evolusjonen er feil (svært enkelt).

   La meg spørre deg. Ville du selge ett av dine øyne for en ti millioner kroner? Hva med begge for femti millioner? Ingen i sitt rette sinn ville gjort noe slikt! Dine øyne er verdifulle for deg, men de er bare et «vindu» for din sjel. Din sjel (ditt indre vesen, ditt liv, din personlighet) ser ut gjennom dine øyne. Tenk hvor dyrebare dine øyne er og forstå at da Jesus sa helvete er så fryktelig at det ville være bedre å rive ut dine egne øyne enn å havne der i all evighet (Mark 9:43-48).

   Kanskje du føler deg trygg fordi du ikke tror på en himmel eller helvete. Dette kan sammenlignes med å stå i midten på en travel motorvei og rope: «Jeg tror ikke på lastebiler!» Din tro om lastebiler vil ikke endre på virkeligheten. Det samme gjelder i denne situasjonen. Din tro om himmelen eller helvete vil ikke få den til å slutte å eksistere. Gud har gitt oss sitt ord på eksistensen og formålet med helvetet.

   Mitt råd til deg er først og fremst å bli frelst og at din familie skal bli frelst. Evigheten er en lang tid å ta feil når det står mellom himmelen og helvetet (se også http://kristenbloggen.net/er-det-mulig-a-bevise-at-helvetet-eksisterer/ Er det mulig å bevise at helvetet eksisterer?). Deretter vil jeg råde deg til å oppsøke en menighet som har en sunn forkynnelse av evangeliet. Det vil alltid være dem som har erfaring i å drive ut onde ånder.

   Hilsen Ronny.

 • Lars Roger Moen sier:

  Da er jeg vel like langt,men det du skriver er tanker jeg selv har hatt rundt problemet her i huset. Men hvilke menigheter mener du har sunn forkynnelse av evangeliet ,Slik at min leting ikke blir foretatt i blinde?
  Mvh
  Lars Roger

  • Hei.

   Hvis man bor på et lite tettsted, så er kanskje ikke valgene så mange. Tabernaklet/ i Skien kan være en fin menighet. Jeg har aldri besøkt den, men jeg går ut i fra at de har samme trosgrunnlag som du kan lese om her: http://kristenbloggen.net/trosbekjennelse/.

   Det som også er viktig er om du selv trives der og at du føler deg velkommen. Jeg vil råde deg til å besøke et møte for å se hvordan det er. Når det gjelder husproblemene du snakket om, så kan du jo høre med Pastoren der.

   Lykke til og håper det ordner seg. Er det ellers noe annet du lurer på, så må du bare spørre.

   Hilsen Ronny.

Leave a Reply