Skip to main content

Den falske profet, dyret, er den tredje personen i den sataniske treenighet, der den falske profet er Den Hellige Ånds motstykke, Djevelen er Faderens motstykke og Anti-krist er Jesu motstykke. Han vil være den religiøse lederen til antikrist i endetiden. Han vil få en voldsom autoritet over menneskene, til å lede dem inn i mange former for villfarelser. Han vil utføre både tegn og mirkler.

11 Da så jeg et annet dyr; det steg opp av jorden. Det hadde to horn som et lam, men talte som en drake. 12 All den makt det første dyret har, bruker det andre dyret etter oppdrag fra det første. Det får hele jorden og dens folk til å tilbe det første dyret – det som hadde fått sitt banesår leget. 13 Det gjør store under, lar til og med ild falle ned fra himmelen på jorden, like for øynene på folk. 14 Det forfører dem som bor på jorden, med de tegn det får makt til å gjøre i dyrets tjeneste. Og det sier til jordens folk at de skal lage en billedstøtte til ære for dyret – det som var såret med sverd, men livnet til. 15 Det fikk makt til å blåse liv i dyrets bilde, så det til og med kunne tale, og til å la drepe alle som ikke tilbad dyrets bilde. 16 Det sørger for at alle – små og store, rike og fattige, frie menn og treller – får et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet. 18 Her trengs det visdom. Den som har forstand, han får regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet for det er 666.
Apg 13, 11-18

Åpenbaringsboken forteller at både Anti-krist [1. Hvem eller hva er antikrist?] og den falske profet vil bli kastet i ildsjøen når Jesus kommer til Oljeberget.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply