Er det galt å drikke alkohol?

addict-794s990

Det er ingen sted i Bibelen som nevner at det er galt å drikke alkohol, men derimot er det mange vers i Bibelen som handler om holdninger til bruk av alkohol.

Ef 5:18 ”Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden.”

Alkohol kan lett misbrukes, og fører ofte til tragedier. Familier har gått til grunne, vold, drap, rusavhengighet og trafikkulykker for å nevne noen.

Når en ser på alle ødeleggelsene alkohol har i samfunnet, finner jeg det vanskelig å forsvare salg og inntak av alkohol. Jeg har derfor valgt å være avholdsperson. Men som kristen er det også viktig å huske på hva slags inntrykk en gir til andre.

Hva tror du andre tenker om kristne når de ser en beruset person som kaller seg kristen? Kristendommen har oppgjennom tidene fått mye negative kritikk ovenfor folk som kaller seg kristne.

12 Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.
1. Kor 6, 12

Vær derfor med å sette et standpunkt mot alkohol.

Ronny R. Larsen

About Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

Legg gjerne igjen en kommentar, men husk å bruke søkemotoren før du stiller et spørsmål. Bruk helst ditt riktige navn, så sant du ikke ønsker å være anonym.