Skip to main content

Kjære Nicky!

Jeg kan ikke la være å tenke på piker. Selv i klassen sitter jeg og kler av dem med øynene. Hele natten kan jeg ligge i sengen og tenke dårlige tanker. Jeg benytter enhver sjanse jeg har til å lese skitne magasiner. Hva er det som er galt med meg? Er alle seksten års gutter slik?

Wilbur.

Kjære Wilbur!

Nei, ikke alle seksten års gutter er slik, men det er en del. Begjær er det mest alminnelige sexproblem. Begjær er ønsker som en ikke lenger har kontroll over. Det er ikke noe galt i seksuelle ønsker, men dine seksuelle ønsker kan vendes i gal retning. Jesus sa at den kristne skulle disiplinere sine ønsker og dermed utelukke tanker på seksuelle forhold utenfor ekteskapet.

«Hver den som ser på en kvinne for å begjære henne, har alt drevet hor med henne i sitt hjerte» (Matteus 5,28).

Å lese litteratur som er beregnet på seksuell stimulans, er som å samle søppel i sinnet ditt. Unngå det, for bildene vil plage deg i lang tid framover.

På grunn av at den seksuelle trang eller drivkraft som i seg selv er normal, kan få deg ut av likevekt og kan lede deg feil, sier Bibelen at du trenger den Hellige Ånds kraft i ditt liv. Les hva apostelen Paulus har å si om dette:

«Jeg råder dere til bare å adlyde den Hellige Ånds instrukser. Han vil fortelle dere hvor dere skal gå og hva dere skal gjøre. Da vil dere ikke alltid gjøre det gale som deres onde natur vil at dere skal gjøre. Det er nemlig naturlig at vi elsker det onde som er akkurat det motsatte av det som den Hellige Ånd ber oss å gjøre. Det gode vi ønsker å gjøre når Ånden får sin vei med oss, er akkurat det motsatte av våre naturlige ønsker. Disse to krefter i oss kjemper konstant med hverandre for å vinne kontroll over oss, og våre ønsker er aldri fri fra deres press» (Galaterne 5, 16—17, Living Letters oversettelse). [1. Kilde: Nicky Cruz, Det Ensomme Nu, 1971, Den kristne bokringen, s. 83-84]


Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply