Skip to main content

Det er i dag flere leger som nekter å sette inn spiral. Både spiral og minipille fører til at egget i livmoren blir støtt ut av kroppen etter at det har blitt befruktet.

– Går på min integritet som lege.  Harald Ramm Salbu jobber på Samnanger helsetun sør i Hordaland. Han henviser ikke sine pasienter til abort, og setter heller ikke inn spiral. Dette gjelder både hormonspiral og kobberspiral.  – Jeg har vært litt i tvil når det gjelder hormonspiral, fordi det har vært usikkerhet i forskningsmiljøene rundt hvorvidt det skjer en befruktning av egget før det støtes ut eller ikke. Men jeg har landet på ikke å sette inn noen typer spiral, sier Salbu.  – Jeg ville kommet i konflikt med en dyp overbevisning jeg har om livets ukrenkelighet. Jeg vil ikke kunne utføre handlinger som går på tvers av dette, utdyper han.  – Det går på min integritet som lege. Jeg ønsker å ivareta liv. – Faksimile Aftenposten

Å benytte spiral, minipille er tidlig abort og er derfor etisk galt. Det er ikke opp til oss å sette en nedre alder for når livet «ikke starter» etter befruktningen har skjedd.

Se den prisvinnende dokumentaren 180-movie som har reddet flere menneskeliv. Du kan se hele dokumentaren (33 min) i vinduet nedenfor.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply