Skip to main content

Av Ray Comfort.

Til norsk ved Ronny Ranestad Larsen

Er du klar over at når du nyser, så gjør du det i en hastighet på over 190 km i timen? Visste du også at hver gang du nyser, så har du blitt programmert til å lukke øyene? Hvor vokser håret ditt fra? Hvordan kan tynne lag med hud på hodet ditt sende ut et spesielt hår som er helt annerledes enn det som vokser på armen, øyevippene eller øyebrynene? Prøv å forestill hvordan det hadde vært hvis du hadde øyenbryn og øyevipper som vokste i samme lengde som håret på hodet ditt.

Har du noen gang studert en helt vanlig hagesnegle og lurt på hvordan sneglehuset klarer å vokse proporsjonalt med kroppen? En babysnegle har et babyskall. Etter hvert som den vokser i størrelse, så kaster den ikke fra seg sneglehuset. Det vokser også. Har sneglen en intelligens som er smart nok til å lage sitt eget sneglehus?

Hvordan klarer en liten larve å miste alle sine ben på innsiden av kokongen, hvor to nye ben vokser frem i det den blir formet til en vakker sommerfugl? Se på fingerneglene dine. Hvor begynte de å vokse fra og hva utgjør deres substans? Legg merke til hvordan hendene dine holder ei bok, med fingrene som forsiktig støtter boken mens tomlene holder sidene fast. Begge tomlene er bøyd frem slik at du skal klare å holde boken. Hendene har blitt utformet til å gripe og føle.

Hvordan har det seg at lungene dine fortsetter å puste uten hensyn til din vilje? Du har holdt på med det uten å tenke på det mens du studerte tomlene dine. Ved å tenke bevisst på det, kan du faktisk hindre prosessen. Lungene ser ut til å fungere best uten at man bevisst tenker på det. Hvordan klarer underbevisstheten din å kontinuerlig fore deg med tanker, selv mens du sover? Den snakker til deg og holder deg med selskap, og det stopper aldri. Forsøk å stoppe tankene dine. Lukk øyene og tenk på ingen ting i fem minutter. Du kan ikke få det til. Ditt sinn har blitt satt i bevegelse, og det har lite å gjøre med din vilje.

Tenk på kompleksiteten til det menneskelige sinn. Den gir deg forståelse og kunnskap akkurat nå ved å oversette ordenes form på denne siden. Den leser det til deg i ditt sinn og fyller det automatisk inn i din hukommelse for lagring.

I dette øyeblikket, så arbeider alle organene dine. Leveren, nyrene, hjertet, bukspyttkjertelen, osv., jobber med å holde kroppen din i gang. Du trenger ikke en gang en knapp for å skru dem av og på. Når du så skal sove til natten, så vil hjertet ditt hver time pumpe 283 liter blod gjennom kroppen din.

Lungene dine er utformet til å filtrere oksygen fra luften som du puster inn. Disse organene inneholder 300 milliarder små blod blodkar som kalles kapillærer. Hele kroppens blodforsyning pumpes gjennom lungene hvert minutt. I løpet av din livstid, så vil benmargen produsere omtrent et halvt tonn med røde blodlegemer.

Musklene som fokuserer øyet beveger seg omtrent 100.000 ganger hver dag. Netthinnen, retina, som dekker mindre enn en kvart tomme, består av 137 millioner sanseceller. Til og med en naiv Charles Darwin uttalte: «Å gå ut fra at øyet kunne ha blitt formet ved naturlig utvalg, må jeg ærlig si, virker høyest absurd.»

Hjernen din inneholder over 1000 milliarder hjerneceller med 100 milliarder neuroner (nerveceller). Magen din, som produserer 1.8 liter med magesaft hver dag, har over 35 millioner kjertler. Neste gang du nyter et godt måltid, vær takknemlig mot Gud for de over 8000 smaksløkene Han har plassert i munnen din. Tenk hvor kjedelig det ville ha vært uten dem. I tillegg til smak, så har tungen også blitt laget til å forme vår tale.

Ørene dine ble utformet til å fange opp lyd. Ørenes fordypninger, ujevnheter og form er laget for å fange passerende lydbølger og kanalisere dem inn mot trommehinnen. Hva om ørene dine var vendt andre veien og nesen din var opp ned (for et mareritt under en reinstorm), eller at munnen din hadde to tunger? Hvis menneskeheten bare inntraff (uten en meningsfull utforming), hvorfor ser vi da ikke slike skapninger? Faktumet er at vi ser motsatte. Fra tennene til en hund og til bena til ei gresshoppe, så kan man se at alt som har blitt skapt har blitt praktisk utformet.

Skapelsen reflekterer mesterverket av Skaperens hånd. Forklar hvordan en spurv vet den er en spurv og hvordan den blir hos sin egen art, eller hvordan en baby vet å se inn i sin mors øyne uten at noen har lært den det. Hvordan har det seg at en veps ble laget slik at vingene slår over 100 ganger i sekundet, en husflue 190 ganger per sekund eller en mygg med hele utrolige 500 ganger per sekund?

De mest gudløse må ha en form for ærefrykt og forundring når de står under de voldsomme kreftene til Niagarafallene, når man ser ut over Grand Canyon, eller når man stirrer opp mot det uendelige verdensrommet. Hvor mye mer burde ikke vi stille oss ydmyk mot Skaperen av alt.

Ray Comfort,
Living Waters

Author Ray Comfort

Ray Comfort is the best-selling author of more than 60 books. He is also the co-host of an award-winning television program (with actor Kirk Cameron) which is seen in 123 countries. He has spoken on the subject of atheism at Yale and other prestigious universities, debated on ABC's Nightline, written, God Doesn't Believe in Atheists, The Atheist Test (booklet--over one million copies sold), You can Lead an Atheist to Evidence But You can't Make Him Think, and, Evolution: A Fair Tale For Grownups (Bridge Logos). He was a platform speaker for American Atheists, Inc., at their 2001 National Convention. Ray and his wife Sue live in Southern California. All textual material published with written permission by Living Waters.

More posts by Ray Comfort

Leave a Reply