Skip to main content

Ateistene påstår ofte at det er omvendt bevisbyrde å bevise at Gud ikke eksisterer. Saken er rett og slett den at de ikke klarer å bevise at Gud ikke eksisterer, og derfor er de egentlig agnostikere.

Jeg kan derimot bevise at Gud eksisterer. Bevisene jeg har er gode nok for meg selv og milliarder andre mennesker. Mine bevis er basert på historiske fakta, arkeologi, vitnesbyrd, tro, vitenskap, naturlover, filosofi og logikk.

Et vanlig svar man får når man ber ateisten bevise at Gud ikke eksisterer, er at man selv skal bevise at Julenissen ikke eksisterer.

Ingen problem. Her er et svar som dere kan lime inn, om dere skulle få et lignende spørsmål. Så kan dere se om ateisten kan gjøre det samme om Gud.

FØRST: Jeg tror Gud finnes, at Jesus er hans Sønn, som er Gud selv, kommet til oss i kjøtt og blod, som døde for oss på korset slik at vi skulle få evig liv og tilgivelse, som stod opp fra de døde og reiste opp til Faderen ved hans høyre side..

ANDRE: Jesus er presentert som en historisk person av vel ansette mennesker i både verdslig og religiøse tekster. Julenissen er kun presentert som en oppdiktet person. Jesus er presentert som en ekte person som gjorde krav på å være guddommelig og som utførte utallige mirakler. Disse hendelsene er bevitnet av mennesker med godt et omdømme og har blitt overført til oss som pålitelig: Det Nye Testamentet er 99,5 % ordrett nøyaktig. Julenissen er med hensikt, vitende, presentert som en oppdiktet karakter som lever på Nordpolen.

TREDJE: Intensjonen med forfatterne av evangeliet var å bringe den fysiske realiteten av Jesus til voksne, ansvarsfulle mennesker, men fremstillingen av Julenissen er påtenkt å underholde fantasien til små barn. Dette er årsaken til at flertallet av voksne, som er mentaltilregnelige, ikke tror på en person som Julenissen som kan reise i løse luften med sleden og reinsdyrene, som har nok plass til pakker for alle barna på hele jordkloden, og som på tross av at han er ekstremt overvektig, kan få plass i trange piper.

FJERDE: Det skriftlige angående Jesus er framvist i en historisk, kulturelt, religiøst og politisk kontekst av beviselige navn, hendelser og steder som en integrert del av innholdets kontekst og virkelighet. Historien om Julenissen inneholder ikke noen slik integral fremføring, utenom å fremsette at det finnes en Nordpol og at det er byer og land som Julenissen besøker om natten.

FEMTE: Det faktum at det er foreldrene som kjøper, pakker og overleverer julegavene til barna, og vi vet om ingen dokumenterte hendelser hvor Julenissen har blitt tatt på fersken i det han har forsøkt å bryte seg inn, utløst alarmer, blitt filmet, forsvunnet opp i pipen og flydd avgårde i løse luften med sleden og reinsdyrene. Samtidig har vi ingen beviser for at reinsdyr kan fly.

SJETTE: Under de gitte omstendighetene at evangeliet ble fremstilt og skrevet av individuelle mennesker som kjente Jesus personlig (eller som var under ledelse av de som kjente Ham), at evangeliet er historisk nøyaktig, perfekt overført til oss gjennom kopieringsmetoden, så kan vi anta i det minste at Jesus var en faktisk historisk person. Vi har derimot ingen håndfaste bevis for å etablere troverdigheten til Julenissen. Vi har ikke funnet noen reinsdyrspor på toppen av de snødekte takene på millioner av hus om julaften. I tillegg mangler vi Julenissens disipler som reiser rundt i verden for å risikere ens liv, for å bli latterliggjort av religiøse og politiske motspillere, som skrev inspirerte skrifter, utførte mirakler osv. En har rett og slett ikke mye bevis for at Julenissen eksisterer, utenom i hodet til små barn (og noen voksne).

TILSLUTT: Det hele bunner ned i om noen faktisk kan bevises til å ha eksistert. Det er veldig få personer som bestrider den historiske realiteten av Jesus, og selv om millioner av barn bekrefter at Julenissen eksisterer, så vet vi godt at barn ikke kan skille mellom fantasi og fakta – spesielt når foreldrene de stoler på forteller dem at Julenissen er ekte.

Når en ateist prøver å forkaste Jesu (Gud) eksistens med å argumentere med Julenissen, så demonstrerer det bare den manglende evnen til å skille mellom historisk bevislige dokumenter og konstruerte barnefortellinger.

Jesus var en virkelig historisk person. Julenissen og den rosa elefanten, er så klart ikke det

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Join the discussion 2 Comments

  • Nissefar sier:

    Og jesus eksistere ikkje utenfor bibelen, saa det er droyt aa seie at jesus er en historisk figur. Eg finner berre kristne refereanser til jesus som historisk figur…

Leave a Reply