Skip to main content

Herren sa til ham: «Dette er det landet som jeg med ed lovte Abraham, Isak og Jakob at jeg ville gi deres ætt. Nå har jeg latt deg se det med egne øyne, men du får ikke komme inn i det.»
4 Mos 34:4

21 Du førte ditt folk Israel ut av Egypt med tegn og under, med sterk hånd og utstrakt arm, med store gruvekkende gjerninger. 22 Du gav dem dette landet som du med ed hadde lovt deres fedre, et land som flyter med melk og honning.
Jer 32:21-22

I flere tusen år har jødene blitt diskriminert og forfulgt. Hvorfor? Fordi de er Guds utvalgte folk. Landet ble gitt til dem av Gud, og det er deres land. Både historisk og rettmessig.

Det er nok å nevne den 2. verdenskrig og jødeutryddelsene. FN sier selv at det spesifikke området Israel ble tildelt i 1947 inneholdt ca. 538.000 jøder og 397.000 arabere. Dette faktum overser man, men det er noen viktige forhold i tillegg. 68% av araberne som forlot Israel gjorde dette etter egen beslutning, og uten å se en eneste israelsk soldat. Israel tilbød de araberne som bodde innenfor deres grenser å bli i landet med de samme borgerrettigheter.
maran-ata.no

Må Gud velsigne Israel.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply