Skip to main content

Det kan hende du synes dette er en trist overskrift, og det er sant nok, og jeg skulle ønske det var noe som ikke hadde noe med virkeligheten å gjøre, dette å være på avstand fra Jesus. Men dessverre tror jeg at det kan settes som overskrift over så mange menneskeliv. Og det sørgelige er at så mange engang var nær Jesus. De var lykkelige i hans samfunn.

I Lukas 22:54 leser vi også om en som det kan sies det samme om. Det var Peter. Det står om ham at han «fulgte etter, langt bak Jesus», og som følge av dette glir han så langt bort, at han står og banner på at han ikke kjenner Jesus. Og grunnen til dette dype fall i Peters liv var ingen annen enn at han kom på avstand fra Jesus. – Han begynte å frykte for mennesker og våget ikke å vise hvem han var.

Det kan hende du som leser dette har kommet på avstand fra Jesus. Det kan hende du ikke liker å rote opp i din historie, men det er like alvorlig for det. Og jeg skulle ønske du kunne bli litt urolig over din stilling, for da kunne du kanskje gå den samme vei. Peter fikk kanskje gå den samme vei. Peter fikk et møte med Jesus. Og den veien tilbake til Ham er åpen for deg. Men så kan det hende at du som leser dette, mener det ikke er fullt så galt som med Peter. «Jeg kan da ikke fornekte Jesus,» sier du. Men du er heller ikke sikker på om du står i samme forhold til Jesus nå som før. Både dine nærmeste og venneflokken står kanskje tvilende ovenfor deg, og de er redd du har kommet på avstand fra Jesus. De synes det er så sjelden de hører noe til deg. De husker dine varme vitnesbyrd fra før. Du stod der kanskje som en Peter og mente som så, at om alle de andre forlot Jesus, så ville ikke du forlate Ham. Men nå savner de deg kanskje på vitnesmøtene og på bønnemøtene. Ja, det kan hende du er sjelden å se på alminnelige møter også. Det kan hende du er å se i kammeratflokken og i det verdslige lag av og til, men du sier ikke noe, og du er ikke akkurat med verden heller. Du tør ikke heise rent flagg og vise hvem du vil tilhøre, men halter til begge sider – du er på avstand fra Jesus, min kjære venn!

Om da disse ord når en sjel som har kommet på avstand fra Jesus, og som tror at det ikke er noe mer håp, så vil jeg bare få si deg at om du kommer tilbake til Jesus, så skal du ikke bli støtt ut. Gud tar imot deg igjen som om du aldri hadde syndet!

Arvid Råum – Fluerg.
Korsets Seier 14. Januar 1939.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply