Skip to main content

Du har ganske sikkert hørt at «rudimente organer» skal være bevis for at vi skulle ha utviklet oss fra mer primitive former for liv. Det blir hevdet at rudimenter som blindtarmen og halebeinet, ikke har noen hensikt og at de har utlevd sin nytte fra våre mindre avanserte forfedre.

Det er ikke mulig å bevise at et organ ikke har noen funksjon, for man kan senere gjøre oppdagelser som bekrefter det motsatte. Det er nettopp dette som gjelder rudimente organer.

Halebenet

Halebenet er helt nødvendig for å gi feste til muskler som er nødvendig for våre daglige funksjoner.[1. http://helsenet.info/11/2012/09/om-halebenet.html] Det er også en myte at mennesker blir født med hale. Dette er i realiteten kun en type tumor. Den har ingen muskler eller ben [1. D.J. Donovan and R.C. Pedersen, «Human Tail with Noncontiguous Intraspinal Lipoma and Spinal Cord Tethering: Case Report and Embryologic Discussion,» Pediatric Neurosurgery 41 no. 1:35–40].

Blindtarmen

Blindtarmen har en viktig rolle i immunforsvaret vårt. Man kan selvfølgelig leve uten blindtarmen, men det betyr derimot at resten av immunforsvaret må jobbe hardere.

Visdomstennene

Det blir hevdet at vi en gang (det er i dag mange mennesker med plass nok til visdomstennene) i tiden hadde mer plass i munnhulen [1. Lucy Elkins – http://www.dailymail.co.uk/health/article-2273438/From-eyes-wrong-place-belly-bugs-The-bits-body-NATURE-got-wrong.html] og at vi hadde behov for å tygge mer enn vi gjør i dag, men det er langt på nær noen bevis for at vi utvikler oss.

Fra et bibelsk utgangspunkt er det forventet at menneskekroppen degeneres som følge av syndefallet (sykdom, forurensninger, genetisk forfall, hormoner i mat osv.). Dette er en motsetning til evolusjonskonseptet som hevder at vi blir forbedret eller at noe blir lagt til. Problemene som visdomstennene fører til for mange mennesker er bare et videre bevis for forfallet.

Hvis man påstår at rudimenter et bevis for evolusjonen, så kan man like godt påstå at hjernen til evolusjonister er et rudiment fra fortiden fordi de ikke bruker den.

I deres desperate forsøk på å fremskaffe bevis for evolusjonen (og det eksisterer ingen), så har forskere proklamert dem som ubrukelige rett og slett fordi de ikke visste bedre på det daværende tidspunkt [1. Horatio Hackett Newman, quoted in The World’s Most Famous Court
Trial: The Tennessee Evolution Case (Dayton, TN: Bryan College, 1925,
reprinted 1990), p. 268.].

Er det da ikke mulig at det samme kan være sant om Gud? Bare fordi du er uvitende om Hans nærvær, så betyr det ikke at Han ikke eksisterer.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply