Skip to main content

Det er mange teorier omkring dette spørsmålet. Selv om Bibelen ikke direkte sier noe om opphavet til at vi har forskjellig hudfarge og etniske kjennetegn, er det viktig å huske på at vi alle tilhører en og samme rase, skapt for å ære Gud.

En mulig forklaring på spørsmålet er at både Adam og Eva hadde genene som en trenger for å gi de forskjellige hudfargene, på samme måte som en mørkhudet og lyshudet vil kunne få barn som varierer i hudfarge og etnisk utsende.

Senere, etter Noah og flommen, var det kun åtte mennesker igjen. Noah, hans kone og tre sønner og deres koner (1 Mos 7, 13). Det er godt mulig at både Noahs kone og de andre kvinnene hadde forskjellig etnisk utseende.

En annen forklaring er at da Gud forvirret all verdens tungemål ved Babels tårn (1 Mos 11, 1-9), og derfra spredte menneskene ut over hele jorden, så endret han også genene i menneskene, slik at etterkommerne kunne tilpasse seg miljøet rundt seg.

Bilde fra http://www.answersingenesis.org

Bilde fra http://www.answersingenesis.org

Etter hvert som de forskjellige gruppene med samme språk vandret videre, ble genene til hver gruppe mindre mangfoldige, etter som de ikke lenger hadde hele verdens befolkning å blande seg inn med. Fra generasjon til generasjon ble utvalget av gener begrenset til samme folkegruppe, noe som medførte til likheter i hudfarge og etniske kjennetegn.

Les mer:
Are there really different races?

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply