Skip to main content

Hyklersk kommer fra det greske ordet for «skuespiller» som betyr å utgi seg som noe. Hykleri er å praktisere tro, følelser eller dydighet som man ikke holder.

I den sanne kirke (Jesu kropp) finnes det ingen hyklerske. Hyklerske kan derimot dukke opp i kirken hver søndag, men de er ikke sanne troende. De praktiserer ikke det Bibelen lærer. Når de kommer hjem, så lever de sitt liv uten å følge Jesus.

Det finnes mange forskjellige hyklerske. Det finnes dem som misbruker Guds ord for å vinne autoritet. Så finnes det dem som lever et liv som ikke skiller seg stort fra verden, i vold, umoral og alkohol.

I kirken finner du både hyklere og sanne troende sittende med siden av hverandre. Bibelen forteller at alle hyklere kommer til fortapelsen.

«Dårlig er denne tjeneren om han sier til seg selv: «Det varer lenge før min herre kommer», og så gir seg til å slå de andre tjenerne og ete og drikke sammen med drukkenbolter. Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter og en time han ikke kjenner, og hogge ham ned. Han skal dele skjebne med hyklerne, der de gråter og skjærer tenner» (Matt 24, 48-51).

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply