Skip to main content

«Dåren sier i sitt hjerte: Det finnes ingen Gud. Onde og vederstyggelige er deres misgjerninger; det er ikke noen som gjør godt.» (Sal 52, 1)

Faktisk er det mer troverdig å tro at bøker kan begynne å eksistere fra intet, enn å tro at det er ingen Gud. Hvem i sitt klare sinn, vil påstå at papiret bare ble til, at papiret ble kuttet i perfekte linjer og at alle bokstavene bare falt på plass, slik at de formet sammenhengende setninger.

Selvfølgelig havnet sidene i naturlig rekkefølge, og til slutt så ble boken bundet sammen. Dette skjedde så klart i løpet av flere milliarder år.

Det faktum at sidene ble trykket opp er aksiomatisk (selvopplagt), så det vil være intellektuelt fornærmende og bare prøve å argumentere mot eksistensen av en skriver.

Med samme grunn, så begynner ikke Bibelen med å argumentere for Guds eksistens. Den bare helt enkelt konstaterer: «I begynnelsen..»

Den tidligere amerikanske presidenten, Dwight D. Eisenhower, sa en gang: «Det krever ingen hjernekapasitet å være en ateist. Enhver dum person kan benekte eksistensen av en overnaturlig kraft, fordi ens egne fysiske sanser ikke kan oppdage det. Men det kan ikke bli ignorert, mysteriet om det første liv…  eller den fantastiske orden hvor universet beveger seg om oss. Alle disse bevisene viser til arbeidet av en velgjørende guddommelighet. For min del er den guddommeligheten Bibelens Gud, Kristus, hans Sønn»

Dåren sier i sitt hjerte: Det finnes ingen Gud.

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply