Skip to main content

I historien er det registrert mange hendelser der engler har åpenbart seg for mennesker. Det er viktig at vi er klar over at det finnes både gode engler, som tjener Gud, og falne engler, som tjener Satan.

Det er derfor ikke noen overraskelse når vi i dag kan lese i Aftenposten om prinsesse Märthas opplevelser med engler og englefjær. Hun uttaler blant annet at «Dette ligger for alle mennesker, det er ikke bare for noen utvalgte.»

«En av de første gangene vi hadde «jordingshelg», var vi ute på et stort jorde og skulle meditere. Alle lukket øynene i rundt 15 minutter. Da vi åpnet øynene, var vi alle dekket av fjær, til og med inni gensere og inni lommebøker. «

Satan var kanskje den vakreste av englene, en Kjerub, en lysets engel, inntil hovmod ble hans store fall. Mennesket ble fristet av slangen, Djevelen, derfor åpnet Gud en dør av nåde for mennesket. Djevelen hadde ingen frister, for han var selve opphavet til alt det vonde. Ren ondskap.

Les også: Hva er engler og Hvem eller hva er Djevelen?

Den sistnevnte har ingen problemer med å gjøre seg om til en lysets engel. Mange mennesker har blitt forført som følge av dette. Felles for Satans engler er at de forleder mennesker bort i fra det sanne Evangeliet om Jesus Kristus.

Les også: Hva er en sekt?

I bibelen står det at engler ikke skal tilbedes. Det kan ende i villfarelser og svermeri. I stedet skal vi takke Gud for dem. Da apostelen Johannes falt ned for en engels føtter, og ville tilbe ham, sa engelen at han ikke skulle gjøre det.

Jeg kastet meg ned for engelens føtter og ville tilbe ham. Men han sa til meg: «Gjør ikke det! Jeg er en tjener som du og dine søsken, de som har Jesu vitnesbyrd. Gud skal du tilbe!» Jesu vitnesbyrd er Ånden i profetordet.
Åp 19, 10

Märtha og hennes engleskole handler rett og slett om tilbedelse av falne engler.

Les også: Rett og galt om englene og Hva er demoner?

Ronny R. Larsen

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Leave a Reply