Jesus er den andre personen i treenigheten. I begynnelsen var Han var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han er Ordet som ble menneske og tok bolig iblant oss. Han er den enbårne Sønn fra sin Far, full av nåde og sannhet. Han er Gud.

1 I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. 2 Han var i begynnelsen hos Gud. 3 Alt er blitt til ved ham; uten ham er ikke noe blitt til av alt som er til. 4 I ham var liv, og livet var menneskenes lys. 5 Og lyset skinner i mørket, men mørket tok ikke imot det.
Joh 1, 1-4

14 Og Ordet ble menneske og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet, den herlighet som den enbårne Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet.
Joh 1, 14

Tonaturslæren
Fordi Ordet var hos Gud, og Ordet ble menneske, så sier vi at Jesus har to naturer. En gudommelig natur og en menneskelig. Det dreier seg ikke om en spaltet personlighet. Personligheten Jesus Kristus handler om være en sann Gud og sant menneske.

Ronny R. Larsen

About Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

2 Comments

  • Øyvind Larsen sier:

    Som du sa så er jesus den allmektige Gud,
    i Johannes 1,1 ibegynnelsen var ORDET og ORDETvar Hos GUD og ORDET var GUD.senere står det at dette ORDET TOK BOLIG BLANDT PÅ HVILKEN MÅTE,JO NEMLIG JESUS.

Legg gjerne igjen en kommentar, men husk å bruke søkemotoren før du stiller et spørsmål. Bruk helst ditt riktige navn, så sant du ikke ønsker å være anonym.