Skip to main content

Fra et bibelsk utgangspunkt ble universet og jorden til for 6000 år siden. Videre gir Bibelen informasjon om slektslinjen mellom etterkommerne av Adam og fram til Jesus.

Les også: Distant Starlight: The Anisotropic Synchrony Convention
Les også: Beyond Distant Starlight: Next Steps For Creationist Cosmology
Les også: Does Distant Starlight Prove the Universe Is Old?

Tiden fra det første mennesket og fram til Jesus er 4000 år, og vi vet at det er 2000 år fra Jesus til vår generasjon. Derav 6000 år.

Gud er allmektig til å skape universet og jordkoloden i den alder det er i. På samme måte som han skapte Adam til et voksent menneske, skapte han både universet og jorden ferdig og komplett.

Tid er et konsept som varierer ut i fra forskjellige forhold. Gud er utenfor tid. I våre øyne ville vi vurdert Adam til å være 30 år da han ble skapt, mens i realiteten var han noen få sekunder gammel. Det samme gjelder med universet og jorden.

Forskere tror at universet er milliarder av år gammelt, men det er kun basert på hva forskere tror andre forskere tror. Om man tror på en Gud eller ikke, så vet man fra termodynamikken at energi ikke kan oppstå fra intet.

Det viser at hele fundamentet i the big bang er feil og kan avskrives. Faktisk er det mer mirakuløst å tro på at en eksplosjon kunne oppstå fra intet, enn at det står en skaper bak skapelsen.

Hvem kan da skape et univers fra intet? En skaper.

Lesestoff:

 

 

 

Author Ronny R. Larsen

Ronny R. Larsen er fra Kristiansand og ble kristen for noen år siden. Han er gift og har tre barn.

More posts by Ronny R. Larsen

Join the discussion 3 Comments

 • Glenn sier:

  Hvem kan da skape et univers fra intet? En skaper.
  men hvordan oppstod da «skaperen»
  det blir akkurat som det du skrev: hvordan kunne en eksplosjon oppstå fra intet.
  Jeg har ikke noe imot kristne og deres tro, men teorien bak kristendomen og the big bank har så mange tvilelser.
  jeg syntes også at det er merkelig at en eksplosjon oppstod fra intet, men burde ikke de kristne også tenke sånn om gud? hvordan oppstod skaperen?
  jeg er kan vel kalle meg selv en tvilende kristen, jeg vet ikke hva jeg skal tro når jeg tenker slik jeg har skrevet. når min tid kommer når jeg skal dø, så får jeg svaret mitt da, om himmelen og helvete eksisterer.

  • Ingen skapte Gud. Gud er utenfor tid og rom. Han skapte tid, materie, rom og fysikklovene. Himmelen hvor Gud er, er også utenfor tid og rom.

   Evigheten er en lang tid å ta feil. Helvetet er en virkelig plass. Det er ikke et midlertidig sted. Det er evig. Ville du solgt et av dine øyne for en million? Nei? Ditt øye er verdifult for deg. Hvor verdifull er da sjelen din for deg? Jesus advarte om hvor alvorlig det er å havne i helvetet. Hvorfor skulle han advare dem om det hvis det kun var et midlertidig sted? Jesus sa at Om ditt høyre øye lokker deg til synd, så riv det ut og kast det fra deg! Det er bedre for deg å miste ett av dine lemmer, enn at hele ditt legeme kastes i helvete. (Matt 5, 29).

   Se også: Er det mulig å bevise at helvetet eksisterer?

 • Dan Berntsen sier:

  Gud startet jo tiden, rommet og massen ( de tre nødvendige tingene som må til ) i det første verset i Boka Han’s ( Bibelen ) når Han skriver » I begynnelsen (tid) skapte Gud Himmelen (rom) og jorden (masse) .
  Det å tro er noe alle må. Om alt har et opphav, så tror jeg at i begynnelsen Gud, mens en som tror på evolution må tro at i begynnelsen ingenting eksploderte og ble alt, begge deler er tro ! Jeg har selv vert ihuga ateist ,overbevist at Gud ikke var virkelig, helt til jeg plutselig opplevde at Han var der, da ble jeg helt overbevist om det motsatte, jeg fikk se at alt var skapt og ingenting var blitt til ved en eksplosjon pluss fantasillioner av umulige tilfeldigheter .
  Nå ser jeg på tro som fullvisshet om det jeg ikke ser men vet er der !
  At Gud er god , det finnes det ingen tvil om, Han er den som har gitt oss tillatelse til å leve i Han’s univers helt ufortjent og Han har videre gitt den som tror noe å leve for, et mål i livet som er og tro på et liv etter dette . En Stor gave som ble gitt meg kun ved troen på Jesus !
  For meg er Guds Ord Sannhet, og det beskriver det meste. Himmel, jord, helvete, engler og en rekke andre ting som regnes for overnaturlig .
  Jeg tror foresten at jorden er ca 6000 +- noen år og at Noah bygde båt med god grunn :) jeg tror også at Noah tok med seg kona, sønnene med deres koner to dyr av hver art inkludert mr T,Rex med kone og syv par av noen utvalgte arter som Gud beskrev for Noah.
  Når jeg ser på fossilene som finnes, ser jeg hovedsakelig rester av denne flommen som utslettet nermere alt liv på hele jorden. Det fakta at vi finner millioner av døde skapninger begravd i sedimentere bergarter (fjell lagt av vann ) over hele jorden, er for meg veldig trosstyrkende, selv om andre har en helt annen unnskyldning for denne masse graven.
  Videre vet jeg at alt er mulig for Han som spenner himmelen med dens stjerner ut mellom sine fingre. Ingen skapte Gud ! Han har ingen grenser, om Han ble begrenset av tid, rom eller masse, da er det ikke den Gud jeg kjenner det snakkes om. På spørsmålet om når mennesket kom inn i historien så var det fem dager etter begynnelsen ;)

Leave a Reply